Historie

Historien går tilbage til 1966 hvor borgmester Børge H. Jensen var festtaler ved Vanføreforeningens 41 års stiftelsesfest i Københavnsafdelingen.
Borgmesteren indbød ved denne lejlighed Vanføreforeningen til at være med i opførelsen af et plejehjem for yngre handicappede på Tuborgvej i København, som en kombination af plejehjem og dagcenter.
1. Opførelse og udvikling

Efter at have købt grunden i 1966 blev der arbejdet på finansiering. Og i 1970 havde Københavns Kommune fået vedtaget byggeriet med 2/3 finansiering fra kommunen og 1/3 fra Vanførefonden.

Plejecentret blev indviet i de nuværende bygninger på Tuborgvej to år senere. Der opstod imidlertid tvist om indskuddet fra Vanføreforeningen, som strakte sig over adskillige år. I mellemtiden meldte Lions Danmark sig som interesseret. Og efter en landsindsamling – og indbetaling til kommunen – fik man overdraget nøglerne til institutionen, der dengang hed ”Hammershøj”.

Siden er der bygget til, tilbuddene er blevet mere specialiserede og institutionens navn har skiftet flere gange. Siden 1981 har vi været en selvejende institution og i 2023 ændrede vi navnet til det mere nutidige og retvisende: Lions Neurocenter.

Hvordan arbejder vi?

Læs mere

Vores tilbud på Tuborgvej og Verahus

Læs mere