Naturbaseret rehabilitering giver øget trivsel og mestring

Derfor har Lions Neurocenter etableret nyttehaver på både Tuborgvej og Verahus, som i det daglige plejes i samarbejde mellem brugere og personale.

For at byde foråret velkommen og gøre nyttehaven og gårdhaven mere farverig, blev derpå en solrig onsdag i forrige uge afholdt havedag for Dagtilbuddet. 

Borgerne fik jord under neglene og brugt sanserne, når der blev plantet alt fra tomater, agurker, jordbær, krydderurter til blomster. 

”Vi oplever, at vores brugere trives bedre og oplever mestring, når vi integrerer natur og udeliv i rehabiliteringen. Roen fra naturen ikke blot beroliger vores nervesystemer og øger lysten til at være udendørs - det bidrager også til biodiversiteten og det giver mulighed for et fælles tredje for brugere og personale" fortæller leder af Dagtilbuddet, Tina Lyø Schandorff Nielsen

Resten af året har brugerne af dagtilbuddet ansvaret for at passe og pleje haven og alle i huset har mulighed for at komme i haven eller sidde i drivhuset, hvor der begge steder er gode muligheder for at dufte, berøre og smage - og når det er tid til at høste, får både borgere og køkken glæde af resultatet.

Vores fokus på naturbaseret rehabilitering bakkes også på af forskningen, der viser, at naturbaseret rehabilitering forbedrer motoriske, sensoriske og kognitive funktioner og hæver livskvaliteten for personer med erhvervet hjerneskade(Socialstyrelsen 2011).


Læs mere om uderehabilitering i Hanne Pallesens og Pernille Vibholms projekt "KOM UD" her

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Block quote

Ordered list

  1. Item 1
  2. Item 2
  3. Item 3

Unordered list

  • Item A
  • Item B
  • Item C

Text link

Bold text

Emphasis

Superscript

Subscript

Mere indhold

vis flere

Livet efter Lions – En samtalegruppe for borgere, der skal flytte ud af Lions

28/6/2024

For nylig har vi på Lions Neurocenter introduceret en ny type samtalegruppe, som bliver kaldt "Livet efter Lions". Formålet med samtalegruppen er at skabe et forum, hvor deltagerne kan tale om de udfordringer og emner, der opstår, når man skal flytte ud i egen bolig.
læs mere

Undskyld, hvad siger du? Alle mennesker har ret til at blive hørt

24/5/2024

Det kan vi godt blive enige om, men hvordan er det i praksis? I år deltager Lions Neurocenter for første gang på Folkemødet med en debat.
læs mere

Aktivitetsdag på Tuborgvej d. 10. juni

13/5/2024

10. juni 2024 er der aktivitetsdag for hele huset.
læs mere

VR-briller virker motiverende

13/5/2024

Gennem et samarbejde med SYNCSENSE fik Lions Neucenter øjnene op for brugen af VR-teknologi.
læs mere