Unge Hjerner med støtte

Alle unge med erhvervet hjerneskade skal have mulighed for at opleve glæden ved at have venner, være en del af sociale fællesskaber og få oplevelser i fritiden, uanset hvilke udfordringer hjerneskaden i øvrigt giver i hverdagen.

Med afsæt i Hjerneskadeforeningens motto ”Liv, der reddes, skal også leves” ønsker vi at give unge, der har behov for lidt ekstra støtte og særlige handicapvenlige rammer, fællesskab og oplevelser, som bidrager til livskvaliteten. Derfor har Lions Neurocenter og Hjerneskadeforeningen indledt et samarbejde om et tilbud, som tilpasser aktiviteter, samvær og kommunikation til denne gruppe.

‘Unge Hjerner med støtte’ er et tilbud for unge, som har omfattende funktionsnedsættelser på grund af en erhvervet hjerneskade, og som af den grund har brug for ekstra støtte og særligt handicapvenlige rammer for at kunne deltage i sociale og meningsfulde fællesskaber. De unge kan deltage, selvom de har behov for en hjælper ved deres side til for eksempel at støtte dem i samtale, skubbe kørestolen, eller give en hånd med mad og drikke.

Veloplagte værter står for planlægning og forplejning. De kan også give en lille støttende hånd, når det gælder, men unge, som har behov for mere hjælp end det, skal selv have hjælper med. Hjælperne kan enten være pårørende, venner, en bevilget ledsager eller personale fra den unges botilbud.

Hvad er ‘Unge Hjerner med støtte’?

Et tilbud om socialt fællesskab med hygge og aktiviteter såsom fester, musik, spil, quiz, handicapbowling etc. – og deltagerne kan selv være med til at finde på flere skønne oplevelser.

Hvem kan deltage?

Unge mellem 18 og 35 år med brug for ekstra støtte på grund af en erhvervet hjerneskade samt eventuelle hjælpere.

Hvornår mødes gruppen?

Den første torsdag hver måned klokken 15.00 – 17.00.

Hvor foregår det?

Lions Neurocenter, Tuborgvej 181, 2400 København NV.

Hvad koster det?

Et medlemskab af Hjerneskadeforeningen giver adgang til gruppen (årligt kontingent: 325,-). Derudover koster det 20,- kr. pr gang for forplejning (kaffe, kage, saft etc.). Der kan forekomme ekstra egenbetaling, hvis vi arrangerer særlige aktiviteter, som er dyrere end budgettet kan holde til.

Anden praktisk information:

- Man kan tage S-tog til Emdrup Station eller buslinje 18 eller 21, som holder tæt på.

- Man kan benytte Flextrafik/handicapkørsel, hvis man har en bevilling til det.

- Hjerneskadeforeningen har også tilbuddet ”Unge Hjerner”, som er et fællesskab for unge med let-moderat erhvervet hjerneskade. Er du i tvivl om, hvilket tilbud som er relevant, er du velkommen til at kontakte os for en snak.

Information og tilmelding:

Stine Harbech fra Hjerneskadeforeningen: stine@hjerneskadeforeningen.dk / 9282 4004

Dina Kreiner-Møller fra Lions Neurocenter: dina.km@lionsneurocenter.dk / 4019 9319

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Block quote

Ordered list

  1. Item 1
  2. Item 2
  3. Item 3

Unordered list

  • Item A
  • Item B
  • Item C

Text link

Bold text

Emphasis

Superscript

Subscript

Mere indhold

vis flere

Livet efter Lions - Fra alvorlig hjerneskade til egen lejlighed

16/4/2025

Katja er 32 år og bor i Jyllinge med sin chihuahua, Trunte. Hun er uddannet salgsassistent og arbejdede før sin hjerneskade som ansvarlig for blomsterafdelingen i Bauhaus. Katja boede på det tidspunkt i hus i provinsen med sin daværende kæreste og hans datter og i fritiden deltog Katja i hundeudstillinger og fungerede flere gange som "plejemor" for hjemløse hunde.
læs mere

Livet efter Lions - fra borger på Lions til medarbejder

15/4/2025

Vi har været heldige at følge flere borgere i deres liv efter Lions gennem vores Brobygningsindsats. Et af de vigtigste mål med Brobygningen er at sikre en smidig overgang til det nye liv uden for Lions ved at skabe et tæt samarbejde med kommunen med videndeling og tryghed i overgangsfasen og hjælpe borgerne med at finde nye meningsfulde fællesskaber og livsindhold.
læs mere

Naturbaseret rehabilitering giver øget trivsel og mestring

15/4/2025

Derfor har Lions Neurocenter etableret nyttehaver på både Tuborgvej og Verahus, som i det daglige plejes i samarbejde mellem brugere og personale.
læs mere

Mød vores musikterapeut

15/4/2025

Vi er glade for at byde velkommen til Mads Duevang Dahl, vores nye musikterapeut her på Lions Neurocenter. Mads bruger musik som en effektiv katalysator til at fremme forandringer hos vores borgere. Gennem en bred vifte af metoder hjælper han med at styrke både kognitive og fysiske færdigheder ved brug af musik og rytme.
læs mere